Kurczakowe kule nadziewane serem i boczkiem

4.5 (165 ocen)

Ciekawa odmiana piersi z kurczaka

Składniki:


  • 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka
    30 dag startego sera żółtego
    20 dag wędzonego boczku
    2-3 jajka
    mąka pszenna,bułka tarta
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczakowe kule nadziewane serem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć,wysuszyć i przeciąć wzdłuż (na pół),delikatnie rozbić i doprawić pieprzem.Jeśli wędzony boczek jest słony filetów lepiej nie solić.Boczek pokroić w kostkę,stopić,wystudzić.Dodać starty ser,doprawić do smaku.Na każdy plaster nałożyć farsz,zawinąć i uformować kształt kuli.Panierować w mące,jajku i tartej bułce.Smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.Odsączyć na ręczniku papierowym,przełożyć na jakąś brytfankę i wstawić do piekarnika na ok 20 min w 160stC.

Porady

Boczek można zamienić na inny farsz np pieczarki,szynkę lub wg własnego pomysłu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować