• 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Doskonała pieczeń z mięsem mielonym oraz różnymi warzywami. Zawsze jest miękka, soczysta i rumiana. Bardzo proste przygotowanie, układamy wszystko w jednej formie i pieczemy. Możemy podać jak danie obiadowe lub przekąskę. 

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 cebula
    • 1 całe jajko
    • 1 marchew
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 2 łyżki śmietany 12%
    • 2 kulki mozzarelli
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ papryki żółtej
    • 3 ogórki konserwowe
    • ½ pęczka szczypiorku
    • Sól
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń rzymska

Pieczeń z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, wbijamy jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą, bulkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
    1/3 masy mięsnej układamy na dnie podłużnej formy do pieczenia.
  • ser 2. Na mięsie układamy jedną pokrojoną w plasterki kulkę mozzarelli.
  • warzywa 3. Papryki myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Ogórki również drobno kroimy, szczypiorek siekamy, Warzywa razem mieszamy i wykładamy połowę na serze.
  • mięso 4. Następnie układamy ponownie mięso i powtarzamy czynność z serem, warzywami i wierzch przykrywamy pozostałym mięsem.
    Roladę pieczemy 50 minut w 180°C.
  • danie 5. Po upieczeniu kroimy w plastry.
    Rolada gotowa, podajemy jak danie obiadowe lub przekąskę.
  • 6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować