Pieczeń z indyka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pieczeń z indyka nadziewana pieczarkami i serem, podana na gorąco z sosem np. z grzybów suszonych stanowi pyszne obiadowe danie, ale równie dobrze może być podana na zimno jako dodatek do pieczywa np. z ogórkiem kiszonym lub innymi dodatkami.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1-1,30 mielonego udźca indyka
    2 jajka
    duża cebula
    5 ząbków czosnku
    czerstwa bułka
    4 łyżki bułki tartej
    4 łyżki sosu sojowego
    3 łyżki musztardy
    sól , pieprz
    2 łyżki oleju
    op szynki parmeńskiej

    Nadzienie
    250 g pieczarek
    pęczek pietruszki
    kulka mozzarelli
    200g sera żółtego w plasterkach
    mała czerwona papryka
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczeń z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, bułkę tartą, jajka, musztardę,sos sojowy, sól, pieprz.
    Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać , zeszklić na oleju razem z cebulą, przestudzić i dodać do mięsa.
    Wyrobić.
  • 2. Pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w kostkę, ser zetrzeć , pietruszkę posiekać.
    Pieczarki udusić na maśle, zdjąć z ognia, dodać paprykę, ser, pietruszkę, sól , pieprz, wymieszać.
  • 3. Na papierze do pieczenia rozłożyć szynkę na kształt prostokąta, wyłożyć równo masę mięsną, na masę plastry żółtego sera, na ser rozsmarować pieczarki, pomagając sobie papierem zwinąć roladę.
  • 4. Mięso wyłożyć do formy.
    W piekarniku nagrzać do 190*C piec około 60-70 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować