Pieczeń cebulowo – grzybowa

0 (0 ocen)

Szybka w przygotowaniu i bardzo uroczysta pieczeń z aromatem cebuli i grzybów. Ciekawego smaku nadaje również lubczyk i koperek.

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego
    3 cebule
    5-6 dużych pieczarek
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    Sól
    Pieprz
    1 łyżeczka lubczyku
    3 łyżki posiekanego koperku
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń cebulowo – grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy ją do mięsa, wyrabiamy. Do mięsa wbijamy również jajko i wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju. Folię aluminiową smarujemy olejem. Rozkładamy na niej wyrobione mięso (na szerokości 22 cm i długości 26 cm). Na wierzchu rozkładamy pieczarki. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, koperkiem i lubczykiem. Używając foli mięso zawijamy do środka. Boki szczelnie zamykamy. Roladę przekładamy do małej foremki i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec rozcinamy folię, aby mięso się ładnie przyrumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować