Pieczarkowo-cebulowa

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa jest bardzo aromatyczna i pożywna, w sam raz na chłodne zimowe dni.

Składniki:

  • ● 6 skrzydełek
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 5 ziarenek pieprzu
    ● 3 ziarenka ziela angielskiego
    ● liść laurowy
    ● kostka rosołowa
    ● 1/2 łyżki soli
    ● 1/4 selera
    ● pietruszka
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 5 dużych ziemniaków
    ● 2 marchewki
    ● 2 duże cebule
    ● 2 łyżki oleju
    ● przyprawa uniwersalna
    ● 2 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pieczarkowo-cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 1,5 l wody wrzucamy
    skrzydełka, rozgnieciony
    czosnek, pieprz, sól, ziele
    i liść laurowy i doprowadzamy
    do wrzenia. Gotujemy 25 minut
    i dodajemy pokrojoną
    w kostkę marchewkę, pietruszkę,
    selera i ziemniaki.
    Gotujemy jeszcze 15 minut.
  • 2. Na patelni przesmażamy
    posiekane cebule i pieczarki.
    Doprawiamy przyprawą uniwersalną. Dodajemy
    do zupy, dorzucamy kostkę
    rosołową i gotujemy jeszcze
    5 minut. Na koniec
    zabielamy śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować