PIE'S WOŁOWY

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

potrawa pochodzi z małej wsi na poludniowy-wschód od Huddersfield (West Yorkshire) w Anglii

  • 2 godz.

Składniki:

  • GULASZ WOŁOWY :

    300 gram wołowiny
    4 cebule
    4 marchewki
    kawałek selera
    3 małe papryczki
    6 pieczarek
    pół główki czosnku
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 szklanka soku z czarnej porzeczki - zamiast wina ( wersja bezalkoholowa)
    2 szklanki wody
    3 łyżki mąki pszennej - do zasmażki
    sól
    pieprz

    CIASTO : (tortownica 24 cmm)

    500 gram mąki pszennej
    360 gram masła lub margaryny
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pie's wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pie's 1. GULASZ WOŁOWY :

    cebule kroimy w kostkę smażymy na złoty kolor , dodajemy mięso pokrojone w kostkę i smażymy na kolor brązowy ..zalewamy wodą i dusimy do miękkości dodając w miedzy czasie warzywa ... każde jedno pokrojone w kostkę i usmażone osobno ... na koniec dodajemy przyprawy oraz sok ...i zasmażkę
  • pie's 2. CIASTO :

    z wymienionych składników oraz z miękkiego masła wyrabiamy jednolite ciasto ... wkładamy do lodówki na pół godziny ... wykładamy ciastem nie posmarowaną niczym tortownice spód oraz dookoła sklejajać boki palcami by nie było żadnej szparki .... do środka wykładamy farsz i przykrywamy rozwałkowanym ciastem i również sklejamy by nie było żadnej dziury ... smarujemy z wierzchy rozmąconym jajkiem ... pieczemy 35-45 minut w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem na złoty kolor ... podajemy np: z ogórkiem kiszonym.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować