fish burger i frytki pietruszkowe

  • wyświetlono: 716 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Sardynka .Ciabatta z oliwkami.

nagazie
  • 60min

Składniki

1 wyfiletowana sardynka
1 bułka ciabatta z oliwkami
liście sałaty
1 pomidor
majonez tymiankowy
musztardowe krążki cebuli
frytki pietruszkowe

Sposób przygotowania przepisu:

fish burger i frytki pietruszkowe

  • image-1c70bf51. MAJONEZ TYMIANKOWY

    1 żółtko
    1/2 łyżeczki musztardy dijon
    1/2 łyżeczki cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    100 ml oliwy
    1 łyżka świeżych listków tymianku
    sól
    pieprz
    1 łyżka wody wrzącej

    żółtko ,musztardę , cukier ,sól ,pieprz oraz cytrynę ucieramy rózgą kuchenną do otrzymania jednolitej konsystencji . Dalej ucierając dolewamy oliwę bardzo powoli w małych ilościach kręcąc rózgą w jedną i tą samą stronę ponieważ majonez może się zważyć. Gdy dodamy cała oliwę powstanie nam gęsty majonez więc dolewamy do niego 1 łyżkę wrzątku i mieszamy .Na koniec dodajemy utarty w dłoniach tymianek .
  • image-1fsai4m2. MUSZTARDOWE KRĄŻKI CEBULOWE

    1 duża cebula
    5 łyżek mąki pszennej
    5-8 łyżek mleka
    1 łyżka musztardy
    sól
    oliwa do smażenia

    Cebule obieramy i kroimy na grubsze plastry i oddzielamy krążki cebulowe .
    Z wymienionych składników pomijając oliwę wyrabiamy dość gęste ciasto . Zanurzamy krążki cebuli w cieście i smażymy na rozgrzanej oliwie tak by pływały przewracając na drugą stronę.
  • image-149otsf3. FRYTKI PIETRUSZKOWE

    1 duży korzeń pietruszki
    oliwa do smażenia

    na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w paski pietruszkę i smażymy do uzyskania brązowego koloru .
  • image-1q9msss4. SARDYNKA

    1 wyfiletowana sardynka
    3 łyżki mąki pszennej do panierki
    sól
    pieprz
    oliwa do smażenia


    Rybę przyprawiamy oraz panierujemy w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor .
  • image-0agc0ij5. Bułkę ciabattę grillujemy , następnie dolną część smarujemy tymiankowym majonezem układamy sałatę , pomidora oraz gorącą rybę .
    Rybę smarujemy tymiankowym majonezem i układamy gorące krążki cebuli , całość przykrywamy pozostałą ciabattą.

    Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Gyros z frytkami i makaronem

Dodane przez: kkabala

Gyros z frytkami i makaronem

Gyros z makaronem ciekawa kompozycja

image-0el5oeb

Dodane przez: Ewelina Marcin

Spaghetti z kurczakiem i pietruszkowo-bazyliowym...

Smaczne, mocno zielone, aromatyczne...

Dorsz na parze i frytki z batatów

Dodane przez: Iwona75

Dorsz na parze i frytki z batatów

Propozycja na obiad dla osób na...

Burger wieprzowy z kapustą i jabłkiem

Dodane przez: Mick_MkII

Burger wieprzowy z kapustą i jabłkiem

Pyszny burger w typowo polskim...

Fish pie

Dodane przez: Netka

Fish pie

Fish pie jest tradycyjną potrawą...

Sałatka

Dodane przez: Cukiereczek

Sałatka makaronowa z cukinią i pesto pietruszkowym

Pyszna i lekka sałatka, która będzie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE