Pełnoziarniste ciasteczka z marchewką - bez jajek, bez mleka

4.5 (165 ocen)

  • 35 min

Niby zwykłe ciastka stworzone z mąki pełnoziarnistej i marchewki, bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów, a śmiało można podać je dzieciakom i to nawet na śniadanie !!! Polecam niejadkom :)

  • 35 min

Składniki:

  • 250 g mąki pełnoziarnistej
    2 łyżeczki drobnego cukru lub więcej wg. uznania
    125 g marchewki
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżeczka cynamonu
    100 ml oleju
    1/2 łyżeczki sody
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Pełnoziarniste ciasteczka z marchewką - bez jajek, bez mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach. Następnie do mąki dodajemy resztę składników. Wyrabiamy a w razie potrzeby dodajemy łyżkę oleju lub wody. Rozwałkowujemy na cienki placek.Za pomocą foremek wycinamy ciastka, przekładamy na blachę do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez 20 min.

Porady

Aby ciasteczka pachniały jeszcze lepiej można dodać startą skórkę z 1 cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować