PATISONY

  • wyświetlono: 1272 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

pyszny smak lata w słoiku :)

agus11013
  • 60min

Składniki

na 1 kg patisonów:
1 cebula-w plastry
2 marchewki-w plastry
pieprz ziarnisty ,ziele,gorczyca,czosnek, liść laurowy, chrzan, koper
ZALEWA:
5 szklanek wody
1 szklanka octu 10%
5 łyżek cukru
3 łyżki soli
Zalewę zagotować.Gorącą zalewać słoiczki z patisonami.
Pasteryzować 15-20 minut.

Sposób przygotowania przepisu:

PATISONY

  • 1. Patisony umyć, odciąć końcówki.Do każdego słoiczka wkładać :
    4 ziarna pieprzu
    2 ziela angielskie
    szczypta gorczycy
    1 ząbek czosnku
    1 liść laurowy
    kawałek chrzanu
    gałązkę kopru
    Do przygotowanych słoiczków z przyprawami wkładamy patisony,zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakicebulamarchewkapatisony

Komentarze

Podobne przepisy

Patisony w zalewie

Dodane przez: JOANNA 55a

Patisony w zalewie

smaczne, przepis mam od Ani J.

Patison w ostrej zalewie

Dodane przez: AnetaSłużałek

Patison w ostrej zalewie

Są bardzo dobre do obiadu

Patison w sosie słodko-kwaśnym

Dodane przez: Sorensen

Patison w zalewie słodko-kwaśnej

Patison trochę inaczej

Patisony z miętą i pietruszką

Dodane przez: JustKuchcik

Patisony z miętą i pietruszką

Patisony w zalewie octowej poprzez...

Patisony w ziołowej zalewie

Dodane przez: AnetaSłużałek

Patisony w zalewie ziołowej

Bardzo dobry dodatek do obiadu,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE