PATISONY

4.49 (164 ocen)

  • 60 min

pyszny smak lata w słoiku :)

  • 60 min

Składniki:

  • na 1 kg patisonów:
    1 cebula-w plastry
    2 marchewki-w plastry
    pieprz ziarnisty ,ziele,gorczyca,czosnek, liść laurowy, chrzan, koper
    ZALEWA:
    5 szklanek wody
    1 szklanka octu 10%
    5 łyżek cukru
    3 łyżki soli
    Zalewę zagotować.Gorącą zalewać słoiczki z patisonami.
    Pasteryzować 15-20 minut.
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Patisony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisony umyć, odciąć końcówki.Do każdego słoiczka wkładać :
    4 ziarna pieprzu
    2 ziela angielskie
    szczypta gorczycy
    1 ząbek czosnku
    1 liść laurowy
    kawałek chrzanu
    gałązkę kopru
    Do przygotowanych słoiczków z przyprawami wkładamy patisony,zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Patison

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować