Schab w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i osuszamy ręcznikami papierowymi
2.Przyprawy mieszamy w misce w następujących proporcjach:
2 łyżeczki czosnku granulowanego
2 łyżeczki majeranku
2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
3.Mięso kładziemy na rozwiniętej folii spożywczej i nacieramy je wcześniej przygotowanymi przyprawami .Resztę przyprawy jak zostanie wysypujemy obok mięsa
4.Przygotowany schab owijamy szczelnie folią kilka razy tak aby woda nie dostała się do mięsa,tak owinięte mięso wkładamy do garnka z wodą i gotujemy pod przykryciem 2 godziny ,
5.Po 2 godzinach wyjmujemy schab z garnka i odwijamy delikatnie żeby nie wylać sosu który powstał w czasie gotowania.Sosem możemy polać schab
Komentarze