Schab w sosie własnym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Schab jest pyszny i zdrowy ponieważ gotuje się we własnym sosie

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg schabu beż kości
    majeranek
    papryka mielona słodka
    przyprawa do mięsa mielonego
    czosnek granulowany

Schab w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Świeżutki schab 1. Mięso myjemy i osuszamy ręcznikami papierowymi
  • Mieszanka przypraw 2. Przyprawy mieszamy w misce w następujących proporcjach:
    2 łyżeczki czosnku granulowanego
    2 łyżeczki majeranku
    2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
    2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
  • Przyprawione mięso 3. Mięso kładziemy na rozwiniętej folii spożywczej i nacieramy je wcześniej przygotowanymi przyprawami .Resztę przyprawy jak zostanie wysypujemy obok mięsa
  • Już można gotować 4. Przygotowany schab owijamy szczelnie folią kilka razy tak aby woda nie dostała się do mięsa,tak owinięte mięso wkładamy do garnka z wodą i gotujemy pod przykryciem 2 godziny ,
  • 5. Po 2 godzinach wyjmujemy schab z garnka i odwijamy delikatnie żeby nie wylać sosu który powstał w czasie gotowania.Sosem możemy polać schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy