Pasztet wieprzowo-drobiowy z prażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pasztet wieprzowo-drobiowy z prażoną cebulką to świetna propozycja do świeżego chleba.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g łopatki wieprzowej,
    300 g surowgo boczku,
    2 podudzia z kurczaka,
    3 marchewki,
    2 pietruszki,
    pół selera,
    4 liście laurowe,
    5 ziel angielskich,
    4 jajka,
    5 łyżek bułki tartej,
    szklanka prażonej cebulki,
    pół szklanki bulionu (z gotowania mięsa),
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżka ziół prowansalskich,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    olej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Dodatki Pasztet

Pasztet wieprzowo-drobiowy z prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i obieramy. Do garnka wkładamy mięsa, warzywa ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, tyle aby zakryło mięsa i warzywa. Gotujemy do miękkości na małym ogniu około 1,5 godziny. Wyjmujemy i studzimy.


    Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę dwa razy. Mięso przyprawiamy, dodajemy bulion z gotowania mięsa, jajka, prażoną cebulkę i bułkę tartą.

    Dokładnie wszystko mieszamy.

    Masę wykładamy do keksówki (30x11) wysmarowanej olejem. Wierzch również smarujemy olejem i posypujemy prażoną cebulą.

    Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach.

    Upieczone wystudzimy.

    Smacznego ;)

Porady

Idealny do świeżego pieczywa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować