Pasztet cukiniowy ze słonecznikiem i siemieniem lnianym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

pyszne sezonowe danie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 cukinie
    2 marchewki
    1 cebula 
    2 jajka
    150 g kaszy manny
    po pół szklanki ziaren słonecznika i siemienia lnianego
    sól i pieprz (do smaku
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet cukiniowy ze słonecznikiem i siemieniem lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzej do 180°C.
    1. Cukinię umyj, zetrzyj na tarce, odstaw na sitku, posól i zostaw na ok. 20 minut. Po tym czasie odciśnij nadmiar wody.
    2. Marchew również umyj i zetrzyj, a cebulę pokrój i podsmaż przez chwilę na oleju (aż się zeszkli).
    3. W misce wymieszaj cukinię, marchew, cebulę,siemię, słonecznik oraz jajka i kaszę mannę oraz przyprawy. Mieszaj aż połączą się wszystkie składniki. Dopraw.
    4. Przygotuj niedużą formę. Przełóż do niej masę, włóż do piekarnika i piecz przez ok. 45 minut do godziny.

Porady

pasztet pozostawiamy do następnego dnia aż całkiem wystygnie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować