paszteciki z mięsa z rosołu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

paszteciki z mięsa z rosołu

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 350 g mąki pszennej
    200 g masła
    100 g gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany
    2 jajka
    1/2 łyżeczki soli
    Farsz:
    ok. 400 g mięsa drobiowego z rosołu razem ze skórą (może też być mięso mieszane drobiowo-wołowe)
    ok. 200 g warzyw z rosołu ( cebula, marchewka pietruszka)
    ostra papryka
    lubczyk
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rosół Paszteciki Dodatki

Paszteciki z mięsa z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza.
    Składniki farszu zmiel i dodaj przyprawy.
    Ciasto zagnieć, a następnie rozwałkuj na prostokąt o grubości ok. 3-5 milimetrów, podsypując delikatnie mąką, żeby nie kleiło się do stolnicy. Rozłóż farsz następnie zawiń je w ciasto tak, aby powstał rulon. Każdy z rulonów pokrój na ok. 12-14 pasztecików.
    Paszteciki układaj na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, w niewielkich odstępach od siebie. Następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem i ewentualnie posyp ulubionymi dodatkami.
    Piecz przez około 35 minut. Najlepsze są na gorąco!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować