Pierś z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przyrządzoną pierś możesz podawać w towarzystwie świeżych warzyw.
Pierś tak zamarynowana idealnie nadaje się również do szaszłyków drobiowych.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Marynata:
    60 ml Sosu sojowego ciemnego
    Łyżka soku z cytryny
    Pół łyżeczki papryki słodkiej
    1 papryczka chilli
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    2 łyżki oleju kokosowego
    1 łyżeczka miodu
    2 łyżki sosu słodko kwaśnego
    Pierś z kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlej sos sojowy ciemny dodaj olej oraz posiekany czosnek, cebulę oraz papryczkę chilli. Dolej sok z cytryny oraz paprykę słodka. Dokładnie wymieszaj.
    Pierś z kurczaka oczyść oraz pokrój. Dodaj marynatę, dokładnie wymieszaj i odstaw na 2 godz. Na rozgrzaną patelnię włóż pierś z kurczaka. Smaż około 5 min z każdej strony. Pamiętaj o tym aby patelnia była mocno rozgrzana.
    Tak przyrządzoną pierś możesz podawać w towarzystwie świeżych warzyw.
    Pierś tak zamarynowana idealnie nadaje się również do szaszłyków drobiowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Marynata Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować