Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Makaron ze szpinakiem

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • makaronu
    1 opakowanie mrożonego szpinaku
    1 serek topiony śmietanowy
    Ser feta
    2 ząbki czosnku
    olej
    sól
    pieprz

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź i na rozgrzany olej wrzuć zamrożony szpinak i podsmaż na małym ogniu. Następnie dodaj rozgniecione ząbki czosnku. Gdy szpinak się rozmrozi, wrzuć na patelnię serki topione i ser feta, poczekaj, aż się połączą ze szpinakiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy