Pasta z pieczonego buraka i serka typu włoskiego

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Upieczony i zblendowany burak w połączeniu z serkiem typu włoskiego, chrzanem i czosnkiem to przepis na prostą, a jednocześnie bardzo smaczną pastę.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 burak
    1 serek typu włoskiego (200 gram)
    1 łyżka chrzanu
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z pieczonego buraka i serka typu włoskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Zostawiamy do wystudzenia, a następnie obieramy i blendujemy w rozdrabniaczu.
    Serek wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem, a następnie mieszamy z rozdrobnionym burakiem.
    Dodajemy chrzan, majonez, sok z cytryny i czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy.
    Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować