Pasta z groszku i rukoli

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty i smarowidła do kanapek. Połączenie zielonego groszku z rukolą dało bardzo ciekawy smak. To świetny dodatek do pieczywa, wytrawnych placków. Pastę można też podać na krakersach i mamy ciekawą przystawkę na imprezę.

  • 5 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • puszka zielonego groszku konserwowego
    2 garści rukoli
    olej lub woda z groszku do uzyskania pożądanej konsystencji
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta z groszku i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki miksujemy blenderem.
    W miarę potrzeby dodajemy trochę oleju lub wody z groszku. Pasta powinna mieć kremową, smarowalną konsystencję.
    Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek konserwowy Groszek zielony Rukola Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować