Pasta puttanesca po mojemu

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pasta puttanesca czyli makaron ladacznic. Musicie przyznać, że nazwano go dość oryginalnie :) Musicie spróbować ;) !

  • 20 min

Składniki:

  • około 200 g ulubionego makaronu
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 ząbek czosnku - obrany i posiekany
    1 puszka (400 g) krojonych, odsączonych pomidorów
    szczypta soli
    garść czarnych oliwek
    garść posiekanej natki pietruszki
    tarty ser
    kilka plastrów suszonej szynki wiejskiej - pokrojona w kostkę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta puttanesca po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W rondelku rozgrzej oliwę z oliwek. Podsmaż czosnek do momentu aż się zeszkli. Uważaj - jeśli czosnek się przypali, będzie gorzki.

    2. Do czosnku dodaj pomidory i duś na małym ogniu. Po kilku minutach dodaj szynkę i szczyptę soli.

    3. W międzyczasie ugotuj al dente ulubiony makaron - według instrukcji na opakowaniu.

    4. Gotowy makaron oraz oliwki dodaj do sosu. Dobrze wymieszaj. Podawaj z posiekaną pietruszką i startym serem.

    Prawda, że dziecinnie proste ;) ?!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować