Pasta pieczarkowa na łódeczkach z jajek

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska na przyjęcia, imieniny, a także jako propozycja na śniadanie czy kolację.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - pieczarki duże: 8 sztuk
    - szczypiorek cienki/pęczek: 0.5 pęczka
    - majonez: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta pieczarkowa na łódeczkach z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. W tym samym czasie w osobnym garnku gotujemy pieczarki w mocno osolonej wodzie.
  • 2. Po ugotowaniu i ostygnięciu jajka przekrawamy po długości na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miseczki.
  • 3. Szczypior i obgotowane pieczarki wrzucamy do blendera i miksujemy tak by pieczarki były w maluteńkich kawałeczkach, prawie zmielone. Żółtka mieszamy z takim pieczarkowym farszem i dodajemy majonez, sporo pieprzymy.
  • 4. Dobrze sklejonym i wymieszanym farszem napełniamy jajka (możemy też nałożyć farsz na wierzch – nie tylko w otwory po żółtkach) i dekorujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować