Pasta mięsna z suszonymi pomidorami

4.51 (194 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Jeśli planujecie na niedzielny obiad rosół, to zaplanujcie na poniedziałkowe śniadanie pyszną pastę (pasztecik?) do smarowania pieczywa z dodatkiem suszonych pomidorów.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ok. 250 g mięsa gotowanego z rosołu (u mnie kurczak) bez skóry, chrząstek i kości
    8 kawałków pomidorów suszonych odsączonych z oleju
    4-5 łyżek zalewy z pomidorów
    mielone płatki chili
    ew. sól
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty

Pasta mięsna z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oddzielone od skóry, chrząstek i kości oraz pomidory wyjęte z zalewy mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy stopniowo olej spod pomidorów i mieszamy. Przyprawiamy mielonymi płatkami chili i, jeśli potrzeba, solą (ja nie dodawałam soli). Dokładnie mieszamy na gładką jednolitą pastę. Podajemy do pieczywa.

Porady

Na kromki pieczywa posmarowane pastą można położyć plasterki ogórka świeżego lub kiszonego, świeżego pomidora lub inne warzywa. Ja na swoje kanapki położyłam tylko świeże listki bazylii i były pyszne :) Do przygotowania pasty można też użyć blendera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować