Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Czasem przychodzi taki moment że nie wiadomo co zjeść na śniadanie i w takich momentach najlepsze są pasty. Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami do tego świeże pachnące bułeczki i kubek kakao.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    250 gr twarogu półtłustego
    pół średniej cebuli
    kilka suszonych pomidorów
    pół pęczka szczypioru
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami 1. Mięso makreli oczyszczamy z ości i skóry i lekko rozdrabniając przekładamy do misy. Dodajemy biały ser, pokrojoną w kosteczkę cebulę i pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz trochę pokrojonego szczypioru, resztę szczypioru zostawiam do posypania.
    Wszystko wstępnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy majonez, mieszamy „na gotowo”

    Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i kubkiem kakao.

Porady

Ja osobiście majonezu dodaję tylko w ilości minimalnej tyle tylko aby pasta była łatwa do smarowania ponadto warto przygotować ją np. wieczorem :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Suszone pomidory Twaróg Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować