Pasta kanapkowa z tuńczykiem, ogórkiem i jajkiem

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Aromatyczna, wyrazista w smaku pasta dla fanów tuńczyka - smakuje wspaniale.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    4 jajka
    3 ogórki korniszony
    1/2 cebuli
    2 łyżeczki musztardy
    4 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasta z tuńczyka

Pasta kanapkowa z tuńczykiem, ogórkiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić.
    Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Ogórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
    Musztardę wymieszać z majonezem i jogurtem.
    Doprawić solą i pieprzem.
    Sos połączyć z resztą składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk w sosie własnym Jajka Konserwowe ogórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować