Pasta kanapkowa z soczewicy

  • wyświetlono: 2324 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Jest to pasta wegańska, czyli wyłącznie roślinna. Można nią zastąpić masło i inne „smarowidła”. Soczewica to źródło pełnowartościowego białka.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Łucja Łopatka, Sadków
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● ok. 20 dag zielonej soczewicy
● średnia czerwona papryka
● mała cebula
● ząbek czosnku
● sól, pieprz
● koperek, natka pietruszki lub zioła prowansalskie do doprawienia
● olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta kanapkowa z soczewicy

  • 1. Soczewicę gotujemy ok. 35
    minut. Studzimy i przepuszczamy przez maszynkę do
    mielenia mięsa.
  • 2. Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Cebulę
    obieramy, z papryki usuwamy
    gniazdo nasienne. Kroimy
    w kostkę. Smażymy na rozgrzanym
    oleju. Dodajemy
    czosnek. Mieszamy z soczewicą
    i doprawiamy.
PP_11-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzuzielona soczewica

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z soczewicy czerwonej i słonecznika

Dodane przez: Alex M

Pasta z soczewicy i słonecznika

Wspaniała pasta z soczewicy! Z...

Pasta z soczewicy

Dodane przez: iziona

Pasta z soczewicy

Bardzo miła odmiana w codziennej...

image-1vhmr8h

Dodane przez: viki2903

PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI

lekka pasta kanapkowa z wędzonej...

WIKTORIA Dzwonek

Dodane przez: viki2903

pasta kanapkowa z porem

pasta na kanapki z porem, szynka...

Pasta kanapkowa  z Jaśka

Dodane przez: EwaSidor

Pasta kanapkowa z Jaśka

Zdrowa i smaczna śniadaniowa pasta...

Pasta kanapkowa z pora.

Dodane przez: gogusia

Pasta kanapkowa z porem

Na smaczne śniadanko lub kolacje,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE