Pasta kanapkowa z soczewicy

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest to pasta wegańska, czyli wyłącznie roślinna. Można nią zastąpić masło i inne „smarowidła”. Soczewica to źródło pełnowartościowego białka.

Składniki:

  • ● ok. 20 dag zielonej soczewicy
    ● średnia czerwona papryka
    ● mała cebula
    ● ząbek czosnku
    ● sól, pieprz
    ● koperek, natka pietruszki lub zioła prowansalskie do doprawienia
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta kanapkowa z soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę gotujemy ok. 35
    minut. Studzimy i przepuszczamy przez maszynkę do
    mielenia mięsa.
  • 2. Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Cebulę
    obieramy, z papryki usuwamy
    gniazdo nasienne. Kroimy
    w kostkę. Smażymy na rozgrzanym
    oleju. Dodajemy
    czosnek. Mieszamy z soczewicą
    i doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica zielona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować