PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pasta kanapkowa z Soczewicyhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/55/ec4ae7489d0f9416dcc679c9bf013f176c19737d.jpeg410308http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pasta-kanapkowa-z-soczewicy-3
1 szklanka soczewicy (czerwonej bądź zielonej)
1 średnia cebula
3 średnie pieczarki
1 ząbek czosnku
majeranek
sól,pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Pasta kanapkowa z Soczewicy
1.
Soczewicę namaczamy w zimnej wodzie przez ok 30 minut.
Następnie odcedzamy, płuczemy i zalewamy wodą.
Dodajemy majeranek i gotujemy ok 20 minut aż będzie pół twarda.
Po ugotowaniu studzimy i mielimy soczewicę i dodajemy rozgnieciony czosnek.
Na patelni podsmażamy drobno posiekane pieczarki lekko je solimy, następnie dodajemy posiekaną cebulę i razem dusimy.
Jak odparuje płyn z pieczarek z cebulą mieszamy je z zmieloną soczewicą.
Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze