Pasta kanapkowa z Soczewicy

  • wyświetlono: 2381 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Wegetariańska pyszna pasta na kanapki, alternatywa dla wędlinki.

Peypey
  • 45min

Składniki

1 szklanka soczewicy (czerwonej bądź zielonej)
1 średnia cebula
3 średnie pieczarki
1 ząbek czosnku
majeranek
sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta kanapkowa z Soczewicy

  • 1. Soczewicę namaczamy w zimnej wodzie przez ok 30 minut.
    Następnie odcedzamy, płuczemy i zalewamy wodą.
    Dodajemy majeranek i gotujemy ok 20 minut aż będzie pół twarda.
    Po ugotowaniu studzimy i mielimy soczewicę i dodajemy rozgnieciony czosnek.
    Na patelni podsmażamy drobno posiekane pieczarki lekko je solimy, następnie dodajemy posiekaną cebulę i razem dusimy.
    Jak odparuje płyn z pieczarek z cebulą mieszamy je z zmieloną soczewicą.
    Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodypastasoczewicakanapki

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatko - pasta kanapkowa z tuńczyka

Dodane przez: Violetka76

Sałatko - pasta kanapkowa z tuńczyka

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju...

Pasta kanapkowa z tuńczyka

Dodane przez: kitka331

Pasta kanapkowa z tuńczyka

Pyszna pasta z tuńczyka, idealna...

Pasta kanapkowa z jajkiem

Dodane przez: afrodyta

Pasta kanapkowa z jajkiem.

Smaczna pasta na kanapki. Tym razem...

pasta z konserwy

Dodane przez: klementynka

pasta kanapkowa z konserwy mięsnej

Moja rodzina bardzo lubi pasty...

Pasta z bobu

Dodane przez: rzelkazag

Pasta kanapkowa z bobu

Kiedy tylko pojawi się świeży bób,...

Pasta z udek kurczaka na grzance.

Dodane przez: lofina

Pasta kanapkowa z udek

Gdy zostaną nam udka z rosołu to...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE