pasta kanapkowa z konserwy mięsnej

  • wyświetlono: 3027 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Moja rodzina bardzo lubi pasty kanapkowe. Tradycyjne jajeczna i rybna już nam się przejadły więc trochę poeksperymentowałam. Pasta z konserwy mięsnej jest kremowa i delikatna, ale jej smak zaostrzyłam chrzanem i chrupiącą rzodkiewką.

28695223_334377100384945_578555202_o
  • 15min

Składniki

120 g konserwy mięsnej (np. szynka mielona)
4 jajka
2 łyżki majonezu
5-6 rzodkiewek
1 łyżeczka ostrego chrzanu
kilka gałązek koperku
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

pasta kanapkowa z konserwy mięsnej

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać. Konserwę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać jajka, majonez i chrzan. Zmiksować na pastę.
  • 2. Rzodkiewkę pokroić w kostkę, koperek drobno posiekać. Dodać do pasty. Doprawić do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilpastaśniadaniekolacjataniopasta kanapkowakonserwamielonkacoś do chlebaNa kanapkędo pracyprzepis_miesiąca1000

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta kanapkowa z pora.

Dodane przez: gogusia

Pasta kanapkowa z porem

Na smaczne śniadanko lub kolacje,...

Pasta kanapkowa z jajkiem

Dodane przez: afrodyta

Pasta kanapkowa z jajkiem.

Smaczna pasta na kanapki. Tym razem...

image-24vtar9

Dodane przez: viki2903

Pasta kanapkowa z jajek

pyszna i szybka pasta na kanapki

Pasta kanapkowa z krewetek

Dodane przez: koma61

Pasta kanapkowa z krewetek

z sosem słodko pikantnym

Pasta kanapkowa

Dodane przez: Mysiunia

Pasta kanapkowa z cielęciny

Gotując rosół niejednokrotnie mamy...

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Dodane przez: zlotko

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

błyskawiczny dodatek do pieczywa

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE