pasta kanapkowa z konserwy mięsnej

4.5 (161 ocen)

  • 15 min

Moja rodzina bardzo lubi pasty kanapkowe. Tradycyjne jajeczna i rybna już nam się przejadły więc trochę poeksperymentowałam. Pasta z konserwy mięsnej jest kremowa i delikatna, ale jej smak zaostrzyłam chrzanem i chrupiącą rzodkiewką.

  • 15 min

Składniki:

  • 120 g konserwy mięsnej (np. szynka mielona)
    4 jajka
    2 łyżki majonezu
    5-6 rzodkiewek
    1 łyżeczka ostrego chrzanu
    kilka gałązek koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta kanapkowa z konserwy mięsnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać. Konserwę pokroić na mniejsze kawałki. Dodać jajka, majonez i chrzan. Zmiksować na pastę.
  • 2. Rzodkiewkę pokroić w kostkę, koperek drobno posiekać. Dodać do pasty. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować