Pasta jajeczna z sałatą

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Oryginalna, nietypowa pasta jajeczna z dodatkiem sałaty. Banalnie prosta w wykonaniu, a efekt zaskakująco smaczny.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    100 g sałaty (najlepiej masłowa lub rzymska)
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    szczypta chilli
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z sałatą 1. Jajka obrać ze skorupek i zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej, obrany czosnek – na drobnych oczkach. Dodać drobno poszarpaną sałatę, posiekaną zieleninę, wsypać pieprz ziołowy, gałkę muszkatołową i chilli. Dołożyć majonez i całość dokładnie wymieszać . Pastę doprawić do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować