Pasta jajeczna z brokułem i cebulą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta jajeczna z dodatkiem duszonych warzyw – brokuła i białej cebuli. Pasta z orientalną nutą smakową i pikantnie doprawiona. Świetna na kanapki, a także podana jako przystawka, np. na krakersach czy nachosach.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
    140 g brokuła
    1 większa biała cebula (110 g)
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki oliwy lub oleju
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżka jasnego sosu sojowego
    1 łyżeczka estragonu suszonego
    ½ łyżeczki mielonych owoców kolendry
    ½ łyżeczki mielonej białej gorczycy
    ¼ łyżeczki chilli w płatkach grubo mielonej
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z brokułem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z brokułem i cebulą 1. W garnku rozgrzać oliwę/olej, dodać obrane i posiekane cebulę i czosnek oraz posiekanego brokuła. Wsypać estragon, owoce kolendry, gorczycę i po szczypcie soli i cukru. Smażyć 5 min, mieszając. Następnie wlać sos sojowy i dusić kolejne 5 min, mieszając.
  • Pasta jajeczna z brokułem i cebulą 2. Wystudzone duszone warzywa wymieszać z obranymi ze skorupki i posiekanymi jajkami. Dołożyć majonez, wlać sok z cytryny i dodać natkę pietruszki. Całość wymieszać i doprawić przyprawami do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować