Pasta jajeczna z brokułem i cebulą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta jajeczna z dodatkiem duszonych warzyw – brokuła i białej cebuli. Pasta z orientalną nutą smakową i pikantnie doprawiona. Świetna na kanapki, a także podana jako przystawka, np. na krakersach czy nachosach.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
    140 g brokuła
    1 większa biała cebula (110 g)
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki oliwy lub oleju
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżka jasnego sosu sojowego
    1 łyżeczka estragonu suszonego
    ½ łyżeczki mielonych owoców kolendry
    ½ łyżeczki mielonej białej gorczycy
    ¼ łyżeczki chilli w płatkach grubo mielonej
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z brokułem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z brokułem i cebulą 1. W garnku rozgrzać oliwę/olej, dodać obrane i posiekane cebulę i czosnek oraz posiekanego brokuła. Wsypać estragon, owoce kolendry, gorczycę i po szczypcie soli i cukru. Smażyć 5 min, mieszając. Następnie wlać sos sojowy i dusić kolejne 5 min, mieszając.
  • Pasta jajeczna z brokułem i cebulą 2. Wystudzone duszone warzywa wymieszać z obranymi ze skorupki i posiekanymi jajkami. Dołożyć majonez, wlać sok z cytryny i dodać natkę pietruszki. Całość wymieszać i doprawić przyprawami do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować