Pasta jajeczna z dodatkami

4.5 (8 ocen)

  • 31 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pastę jajeczną można robić na wiele sposobów, ja podaję mój.
Polecam smaczną pastę jajeczną z dodatkiem salami, sera żółtego oraz majonezu.
Pastę robi się szybko, jest prosta w przygotowaniu no i przede wszystkim smaczna.

  • 31 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 6 szt,
    ser żółty 200 g,
    salami kilka plasterków,
    sól i pieprz do smaku,
    majonez według uznania,
Wystaw ocenę:

4.5 (8 ocen)

Zobacz również:

Pasty do chleba

Pasta jajeczna z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą i obrać ze skorupek.
    Następnie rozgnieść dokładnie widelcem.
    Do tak przygotowanych jajek dodać pokrojone w drobną kostkę plasterki salami,
    starty żółty ser( część starty na dużych oczkach a część na drobnych oczkach).
    Dodać sól i pieprz do smaku oraz majonez .
    Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.

    Pasta na chlebek gotowa.

Porady

Do takiej pasty możemy wkroić szczypiorku czy natki pietruszki, jak kto lubi i swoje ulubione dodatki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Majonez Salami Ser żółty Sól Pieprz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować