Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta jajeczna to klasyczny dodatek do śniadań jak i kolacji.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 średnich jajek
    Pół kostki miękkiego masła
    Szczypiorek
    Sól pieprz
    2 łyżki musztardy stołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Miękkie masło rozrabiamy z musztardą doprawiamy solą I pieprzem. Szczypior i jajka dodajemy do masła. Mieszamy dokładnie. Odstawiamy do lodówki. Gotowe smarowanie podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sól himalajska Musztarda Jajka Masło

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować