Pascha z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W małym garnku ubić masło z cukrem do białości.
Cały czas ubijając dodać żółtko.
Podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając.
Gdy zaczną pojawiać się smugi pary garnek zestawić z ognia.
Masy nie wolno zagotować.
Masę przestudzić.
Śmietankę ubić z cukrem waniliowym.
Dodać do masy serowej.
Wymieszać.
Daktyle pokroić na małe kawałki.
Razem z pozostałymi bakaliami (1 łyżkę kandyzowanych owoców zostawić do dekoracji), dodać do masy serowej.
Dokładnie razem wymieszać.
Formę wyłożyć gazą.
Wylać masę serową.
Umieścić nad miską, żeby nadmiar płynu miał gdzie skapywać.
Przełożyć do lodówki na 12 godzin.
Po tym czasie paschę delikatnie wyjąć z formy.
Dowolnie udekorować np. kandyzowanymi owocami.
Komentarze