Pascha z bakaliami

4.5 (2 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby

z dużą ilością bakalii jest bardzo syta

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 250 gram sera twarogowego tłustego
    100 gram masła
    1 żółtko
    100 gram cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    200 ml śmietanki 30 %
    1/2 pomarańczy
    3 łyżki cukru
    1 łyżka wody
    2 łyżki kandyzowanych owoców
    2 łyżki suszonych daktyli
    2 łyżki rodzynek
    2 łyżki kandyzowanej pomarańczy
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Pascha

Pascha z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W małym garnku ubić masło z cukrem do białości.
    Cały czas ubijając dodać żółtko.
    Podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając.
    Gdy zaczną pojawiać się smugi pary garnek zestawić z ognia.
    Masy nie wolno zagotować.
    Masę przestudzić.
    Śmietankę ubić z cukrem waniliowym.
    Dodać do masy serowej.
    Wymieszać.
    Daktyle pokroić na małe kawałki.
    Razem z pozostałymi bakaliami (1 łyżkę kandyzowanych owoców zostawić do dekoracji), dodać do masy serowej.
    Dokładnie razem wymieszać.
    Formę wyłożyć gazą.
    Wylać masę serową.
    Umieścić nad miską, żeby nadmiar płynu miał gdzie skapywać.
    Przełożyć do lodówki na 12 godzin.
    Po tym czasie paschę delikatnie wyjąć z formy.
    Dowolnie udekorować np. kandyzowanymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować