Pascha kakaowa z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Moja Wielkanoc nie może się obyć bez paschy. W tym roku przygotowałam kakaową z bakaliami. Jest puszysta i pyszna.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g tłustego białego sera
    1/2 kostki miękkiego masła
    1/3 szkl śmietany 30 %
    1/2 szkl cukru pudru
    2 łyżki kakao
    50 g gorzkiej czekolady
    kilka migdałów
    3 łyżki suszonej żurawiny
    2 łyżki rodzynek
    1/3 szkl orzechów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pascha

Pascha kakaowa z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser mielimy trzykrotnie przez maszynkę do mięsa. Miękkie masło ucieramy z pudrem. Stopniowo dodajemy ser i śmietanę. Na koniec wsypujemy kakao. Masę ucieramy dość długo aż podwoi swoją objętość. Powinna być puszysta i lekka. Na koniec dodajemy bakalie i pokrojoną w kostkę lub startą na tarce czekoladę. Całość przekładamy do odpowiedniej wielkości salaterki lub innego naczynia wyłożonego gazą. Dociskamy talerzykiem i wstawiamy do lodówki na noc. Rano wyjmujemy paschę i ostrożnie zdejmujemy gazę. Przekładamy na talerz i dekorujemy bakaliami, migdałami, żelkami lub innymi słodkościami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować