Pascha wielkanocna z czekoladą

4.5 (6 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

nie dosyć, że pięknie się prezentuje to też i tak samo smakuje

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 300 gram sera twarogowego twarogowego tłustego
    4 łyżki cukru pudru
    1 łyżka kakao
    150 ml śmietanki 30%
    1/3 szklanki wrzącej wody
    2 łyżeczki żelatyny
    50 gram gorzkiej czekolady
    2 łyżki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (6 ocen)

Zobacz również:

Desery Pascha

Pascha wielkanocna z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser twarogowy wymieszać z cukrem pudrem.
    Śmietankę ubić na sztywno.
    Dać do twarogu i delikatnie razem połączyć.
    Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie.
    Przestudzić.
    Cały czas mieszając masę twarogową wlewać małym strumieniem żelatynę.
    1/4 masy odłożyć i wymieszać ją z 1 łyżką kakao.
    Wyższy kubek wyłożyć folią spożywczą lub gazą.
    Wlać białą masę serową, wyrównać.
    Na nią wylać kakaową masę serową i również wyrównać.
    Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
    Wyjąć paschę na talerzyk.
    Zdjąć folię lub gazę.
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Rozpuszczoną czekoladę wylać na wierzch paschy.
    Posypać wiórkami kokosowymi.
    Wstawić do lodówki, żeby czekolada zastygła.
    Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować