Pascha wielkanocna z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser twarogowy wymieszać z cukrem pudrem.
Śmietankę ubić na sztywno.
Dać do twarogu i delikatnie razem połączyć.
Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie.
Przestudzić.
Cały czas mieszając masę twarogową wlewać małym strumieniem żelatynę.
1/4 masy odłożyć i wymieszać ją z 1 łyżką kakao.
Wyższy kubek wyłożyć folią spożywczą lub gazą.
Wlać białą masę serową, wyrównać.
Na nią wylać kakaową masę serową i również wyrównać.
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Wyjąć paschę na talerzyk.
Zdjąć folię lub gazę.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Rozpuszczoną czekoladę wylać na wierzch paschy.
Posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do lodówki, żeby czekolada zastygła.
Przechowywać w lodówce.
Komentarze