Paruchy zapiekane z mięsem i serem

4.49 (199 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Najlepiej smakują jeszcze ciepłe polane sosem czosnkowym lub keczupem.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 klusek na parze
    600 g mięsa mielonego
    cebula
    ząbek czosnku
    250 g pieczarek
    200 g żółtego sera
    10 łyżek sosu bolognese
    sól i pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Kluski Placki

Paruchy zapiekane z mięsem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzej olej,podsmaż na niej mięso,dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Następnie dodaj,oczyszczone i pokrojone w półplasterki pieczarki,posiekaną cebulę i czosnek.
    Smaż wszystko przez kilka minut,na końcu dodaj sos bolognese i gotuj jeszcze przez chwilę.
  • 2. Kluski parowe przekrój na połowę i spłaszcz dłonią tworząc niewielkie wgłębienie,napełnij je przygotowanym nadzieniem .
    Wierzch posyp startym serem.
    Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekaj około 15 minut.
    Podawaj na ciepło z keczupem lub sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować