Parówki w cieście francuskim

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Jest to przepis na szybką kolację, lub ciekawą przekąskę dla niespodziewanych gości:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 Ciasto francuskie(gotowe)
    6 parówek
    6 plastrów żółtego sera (może być z dodatkami lub sam)
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki+ser+ciasto. 1. Płat ciasta rozwijamy kroimy na sześć równych prostokątów, na każdym układamy po parówce oraz pokrojony w paski ser.
  • Cukiereczki:) 2. Każdą parówkę zwijamy w tak zwanego cukierka.
  • Smarujemy ciasto wodą. 3. Układamy na blaszkę i smarujemy rozkłóconym jajkiem lub wodą.
  • Upieczone parówki. 4. Gotowe upieczone parówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować