REKLAMA

Parówki w cieście francuskim

wyświetlono: 3549 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Doskonałe na ciepłą kolację.

opublikowany: 18.07.2014
Udostępnij Pinterest
  • 20 min

Składniki:

  • 8 parówek
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    mielona słodka papryka
    vegeta
Ocena:

(średnia 4.5 z 158 głosów)

Jak zrobić Parówki w cieście francuskim?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Parówki obieramy z osłonek, kroimy na połówki jeżeli mamy dłuższe. Ciasto francuskie kroimy na paski ok 1,5-2 cm paski. Każdy pasek posypujemy vegetą. Parówkę owijamy w pasek ciasta francuskiego. Wystające końce można dekoracyjne ponacinać. Parówki posypujemy słodką papryką i układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce. Pieczemy ok 15 min do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: czekoladka czekoladka

Parówki w cieście francuskim

Pyszna przekąska, doskonała na spotkanie ze znajomymi lub piknik.

kategoria: Ciasta Przystawki Przekąski opublikowany: 15.07.2013 | wyświetlono: 5887 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0
Dodane przez: AnaHana IMG_20170417_133454_899

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim to bardzo fajny pomysł na śniadanie lub kolację. Bardzo sycące i pyszne.

kategoria: Ciasta Przekąski opublikowany: 10.04.2017 | wyświetlono: 2002 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE