Parówki w cieście francuskim

4.51 (199 ocen)

Pyszna przekąska, doskonała na spotkanie ze znajomymi lub piknik.

Składniki:

  • 225g ciasta francuskiego,
    12 cienkich parówek,
    jajko,
    2 łyżki śmietany 18%.
Wystaw ocenę:

4.51 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe parówki 1. Jajko rozkłócić, zmieszać ze śmietaną. Ciasto francuskie pociąć na paski o 2cm szerokości.
  • surowe parówki 2 2. Z parówek zdjąć osłonki. Każdą parówkę ściśle owinąć paskiem ciasta.
  • surowe parówki3 3. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15min w temp. 220st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować