Parówki w cieście francuskim

4.5 (198 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Danie jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest doskonałe na ciepłą kolację lub szybciutki obiad. Doskonale sprawdza się także dla niespodziewanych gości. Można je w łatwy sposób modyfikować dodając ulubione składniki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    6 parówek
    połowa słoiczka pesto pomidorowego
    jajko
    mak do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątnych części. Każdą smarujemy warstwą pomidorowego pesto i układamy parówkę. Zawijamy ciasto szczelnie w rulon, a końcówki ciasta zlepiając w formę cukierka w papierku. Przygotowane porcje smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy makiem.
    Pieczemy w piekarniku w temperaturze 220 stopni C przez około 20minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować