Danie jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest doskonałe na ciepłą kolację lub szybciutki obiad. Doskonale sprawdza się także dla niespodziewanych gości. Można je w łatwy sposób modyfikować dodając ulubione składniki.
30 min
Dla 4 osób
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
6 parówek
połowa słoiczka pesto pomidorowego
jajko
mak do posypania
Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątnych części. Każdą smarujemy warstwą pomidorowego pesto i układamy parówkę. Zawijamy ciasto szczelnie w rulon, a końcówki ciasta zlepiając w formę cukierka w papierku. Przygotowane porcje smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy makiem.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 220 stopni C przez około 20minut.
Komentarze