Parówki smażone w cieście

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są świetne jako przekąska na spotkania z przyjaciółmi.

Składniki:

  • 4 cienkie parówki
    jajko
    1 szkl. mąki
    1/2 szkl. mleka
    kilka różyczek brokułu
    sól
    pieprz
    słodka mielona papryka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Parówki smażone w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły myjemy i gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i rozgniatamy.
  • 2. Jajko, mleko i mąkę miksujemy. Dodajemy brokuły. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Mieszamy.
  • 3. Parówki kroimy w 3-4-cm kawałki. Zanurzamy w cieście i smażymy w głębokim oleju, aż się zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować