Paprykowe pulpety

0 (0 ocen)

  • 15 min

Inna odsłona popularnych mielonych .

  • 15 min

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo - wołowe 1/2 kg
    cebula 2 szt
    czosnek 2 ząbki
    papryka czerwona 2 szt
    papryka marynowana 4 kawałki
    masło 1 łyżka
    sól morska
    papryka czerwona słodka w proszku
    pieprz kolorowy
    bułka tarta ok 3 łyżki
    jajko 1 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paprykowe pulpety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso albo mielimy samodzielnie w proporcji pół na pół lub kupujemy już gotowe. Jedną cebulę obieramy z łupiny i siekamy bardzo drobno i dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko wcześniej dobrze umyte i dodajemy bułką tartą. Mieszamy. Doprawiamy jednym ząbkiem wyciśniętego czosnku, solą i pieprzem do smaku. Wyrabiamy masę. Formujemy klopsiki.
    Na patelni rozgrzewamy klarowane masło podsmażmy klopsiki z obu stron. Paprykę czerwona i konserwowa kroimy w kwadraciki. Cebule siekamy , czosnek kroimy drobno.
  • 2. Na patelnie z podsmażonymi klopsikami dodajemy wszystkie warzywa. Smażymy chwilę i podlewamy przegotowaną woda . Dusimy ok 5 min. Doprawiamy solą ,pieprzem i papryką słodką. Dusimy jeszcze ok 10 min aż sos się zredukuje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować