Paprykarz z karmazyna

0 (0 ocen)

  • 30 min

Paprykarz domowej produkcji z ryb wędzonych z nad morza. Paprykarz zawsze uwielbiałam w dzieciństwie, ale nie bardzo wiedziałam co w nim w środku jest. I raczej to nie były kawałki ryby to trafiało się na twarde chrząstki. Przynajmniej wiem co jem i co niego wkładam.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g pstrąga łososiowego wędzonego
    1 karmazyn wędzony
    2 marchewki
    3 cebule
    1 liść laurowy
    2 ziarna ziele angielskie
    1 słoiczek ketchupu domowego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 woreczek ryżu
    sól, pieprz, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Paprykarz

Paprykarz z karmazyna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karmazyn wędzony 1. Ryż gotuje w osolonej wodzie, wyjmuję z woreczka. Rybę dokładnie obieram ze skóry i ości.
  • ryba obrana 2. Rybę kroję na małe kawałki.
  • cebulka podsmażona i marchewka z pomidorami 3. Cebule obieram i kroję i szatkuję, marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Na oleju przesmażam cebulkę, dodaję marchewkę, ziele, liść i dalej chwilę przesmażam, dodaję ketchup domowy, koncentrat pomidorowy i duszę na wolnym ogniu aż marchewka zmięknie.
  • ryba dodana do warzyw 4. Dodaję ryż, rybę i całość mieszam, doprawiam solą, pieprzem, papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor Ryby Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować