2 puszki konserwy rybnej 200g (ja miałam firmy GRAAL ' Filety ze śledzia w sosie pomidorowym)) ale można użyć innej ulubionej
60g ryżu białego
1 mała cebula
1/2 małej papryki czerwonej
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
3 łyzki oleju rzepakowego
sól i pieprz do smaku
Paprykarz domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Konserwy przekładamy do miski i rozdrabniamy łyżką jak najmocniej.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy drobno posiekaną cebulę i drobno pokrojoną paprykę,odstawiamy do wystygnięcia.
Ryż gotujemy tak troszkę żeby był lekko rozgotowany,odstawiamy do wystygnięcia.
Do miski z rybą przekładamy przestudzoną cebulę z paryką,dodajemy ryż i koncentrat pomidorowy. Całość doprawiamy do smaku solą,pieprzem i mieszamy.
Podajemy do pieczywa.
Najlepiej na drugi dzień jak ładnie nam się schłodzi a składniki przejda sobą.
Smacznego :-)
Porady
* Jeśli lubimy bardziej pomidorowy paprykarz możemy dodać więcej koncentratu pomidorowego . . .
Komentarze