Papryka w pomidorach

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem na emeryturze. Latem, razem z mężem Zbyszkiem, dużo czasu spędzam na naszej ukochanej działce Z własnych plonów robimy przetwory.

Składniki:

  • Na 12 słoików o pojemności 1/2 litra
    ● 6 kg papryki
    Sos:
    ● 4 słoiczki (po 20 dag) przecieru pomidorowego
    ● 1 szklanka cukru
    ● 1 szklanka oleju
    ● 1/2 szklanki octu
    ● 2 łyżki soli
    ● 6 ziarenek ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Papryka w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka w pomidorach 1. Składniki na sos mieszamy
    w garnku, zagotowujemy. Wkładamy paprykę i dusimy 10 minut
    pod przykryciem – od czasu do
    czasu mieszamy.
  • Papryka w pomidorach 2. Składniki na sos mieszamy
    w garnku, zagotowujemy. Wkładamy paprykę i dusimy 10 minut
    pod przykryciem – od czasu do
    czasu mieszamy.
  • Papryka w pomidorach 3. Gotową paprykę przekładamy
    do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy
    5 minut od chwili
    zagotowania. Gorące słoiki
    układamy do góry dnem – do
    wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować