Papryka pieczona w zalewie

4.48 (208 ocen)

Zapasy na zimę czas zacząć ....

Składniki:

  • papryka czerwona 5 sztuk
    cebula 1 sztuka
    czosnek 2 ząbki
    liść laurowy 1 sztuka
    ziele angielskie 4 ziarna
    gorczyca 1/2 łyżeczki
    ZALEWA
    woda 0,75 litra
    ocet 1/2 szklanki
    olej 1/4 szklanki
    cukier 3 łyżeczki
    sól 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.48 (208 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka pieczona w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1dnqxbf 1. Wodę zagotować, dodać cukier, sól, ocet, olej , wymieszać i ostudzić.
  • image-16mj832 2. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół, pozbawić gniazd nasiennych.
  • image-1kh2re7 3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć papryki skórką do dołu.
    Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni, około 60 minut.
  • image-20nfd2d 4. Upieczoną paprykę, włożyć do foliowej torby, zostawić żeby przestygła.
  • image-0br3g2o 5. Przestudzoną paprykę obrać ze skórki. Na spód słoiczka, wlożyć liście laurowe, ziele angielskie, gorczycę, czosnek i cebulkę,
    ułożyć delikatnie paprykę. Zalać ostudzoną, zalewą.Pasteryzować 5 - 8 minut w kąpieli wodnej.
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować