PAPRYKA W ZALEWIE SŁODKO-KWAŚNEJ

  • wyświetlono: 17898 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

wychodzi smaczna ani za kwaśna,ani za słodka

119935601_3420676048001969_6588317015915651886_o
  • 8 porcje
  • Łatwy

Składniki

do słoika:Czosnek,
cebula,
pieprz(sypany),
ziele,
liść laurowy,
gorczyca.
zalewa:12 szklanek wody,
3 szklanki octu,
3,5 szklanki cukru,
3 łyżki soli.
Zalewę zagotować ostudzić.

Sposób przygotowania przepisu:

PAPRYKA W ZALEWIE SŁODKO-KWAŚNEJ

  • 1. wykonanie:Do słoików różnej wielkości nakładać wszystkie przyprawy oraz paprykę,zalać zimną zalewą.Pasteryzować na wolnym ogniu 15 minut od zagotowania.

Porady

Wyszło mi 8 słoików różnej wielkości.Zalewy zawsze gotuję więcej,aby mieć na wszystkie słoiki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Przetworywekisłoiki

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka w kwaśnej zalewie

Dodane przez: iziona

Papryka w kwaśnej zalewie

Słoiczek dobrej papryki przyda...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Grzybki w słodko-kwaśnej zalewie

Tak przygotowane grzybki są słodkie,...

Ogórki w zalewie słodko-kwasnej

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ogórki w zalewie słodko kwaśnej

Bardzo smaczne ,do sałatek ,pokrojone...

Ogorki w zalewie slodko-kwasnej z kurkuma

Dodane przez: Magster

OGÓRKI W ZALEWIE SŁODKO-KWAŚNEJ Z KURKUMĄ

Przetworów ciąg dalszy, tym razem...

Buraczki w zalewie słodko kwaśnej

Dodane przez: bienpyt

Buraczki w zalewie słodko kwaśnej

Idealne buraczki do surówki, sałatki...

Patison w sosie słodko-kwaśnym

Dodane przez: Sorensen

Patison w zalewie słodko-kwaśnej

Patison trochę inaczej

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE