Papryka na ciepło i na zimno

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Doskonale smakuje na ciepło do makaronu, ziemniaków, ryżu ale też i na zimno do pieczywa, grzanek, tostów.........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • papryka 20 sztuk, cebula 3 sztuki większe, czosnek 1 główka duża, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cukier 1 łyżka,
    kostka rosołowa 3 sztuki, pieprz ziołowy 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, papryka ostra 1 łyżeczka, przyprawa w płynie do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane warzywa

Papryka na ciepło i na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka na ciepło i na zimno 1. Umyte papryki oczyścić z gniazdek nasiennych, pokroić w kostkę, cebule pokroić w kostkę.

    W garnku na oleju zeszklić cebule posypane cukrem na złocisto.
  • Papryka na ciepło i na zimno 2. Wsypać paprykę pokrojoną, kostki wołowe Kucharka, zamieszać i podsmażać co jakiś czas mieszając z 5 minut.
  • Papryka na ciepło i na zimno 3. Następnie nakryć garnek pokrywką i na średnim ogniu dusić z 15 minut, co jakiś czas zamieszać.

    Na koniec wsypać pieprz ziołowy, pieprz mielony, paprykę ostrą, z praski przeciśnięte (czosnek daję na koniec, aby był lepszy i wyraźniejszy smak czosnku) obrane ząbki czosnku.
  • Papryka na ciepło i na zimno 4. Bez przykrycia dusić z 4 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować