Papryka faszerowana ryżem, pieczarkami i ogórkiem konserwowym

4.48 (181 ocen)

  • 45 min

Doskonała propozycja obiadowa dla wegetarian - papryka faszerowana pieczarkami. Do przygotowania w kilka chwil.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 papryki czerwone,
    1 saszetka ryżu kolorowego,
    250g pieczarek,
    1 cebula,
    4 ogórki konserwowe,
    50g sera żółtego,
    1 szklanka bulionu warzywnego,
    oliwa,
    sól,
    pieprz,
    zioła prowansalskie.
Wystaw ocenę:

4.48 (181 ocen)

Papryka faszerowana ryżem, pieczarkami i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż kolorowy gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie. Pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę. Razem smażymy przez około 5 minut na oliwie. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
  • 2. Ryż, pieczarki oraz ogórki przekładamy do miski. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Farsz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
  • 3. Z papryk odkrawamy wierzchołki. Usuwamy gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniamy farszem. Ser żółty kroimy w paski. Kawałki sera układamy na farszu. Papryki przykrywamy odciętym wierzchołkami. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni. 
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować