Papryka faszerowana ryżem, pieczarkami i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż kolorowy gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie. Pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę. Razem smażymy przez około 5 minut na oliwie. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę.
2.Ryż, pieczarki oraz ogórki przekładamy do miski. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Farsz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
3.Z papryk odkrawamy wierzchołki. Usuwamy gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniamy farszem. Ser żółty kroimy w paski. Kawałki sera układamy na farszu. Papryki przykrywamy odciętym wierzchołkami. Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze