Papryka faszerowana mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Papryka faszerowana mięsem mielonym

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1. 3 papryki czerwone
    2. 300 -400 g mięsa mielonego
    3. 1 saszetka ugotowanego ryżu
    4. 1 cebula
    5. 1 ząbek czosnku
    6. 1 jajko
    7. 6 plastrów pomidora
    8. Natka pietruszki
    9. Mały koncentrat pomidorowy
    10. Przyprawy : sól, pieprz, słodka papryka, oregano.
    11. Szklanka bulionu lub wody do podlania.
    12. 8 małych plasterków sera.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Papryka faszerowana Przekąski

Papryka faszerowana mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sandra 1. 1. Paprykę myjemy, przekrajamy na pół, usuwamy nasiona i układamy w naczyniu żaroodpornym.
    2. Mięso mielone przyprawiamy, dodajemy jajko, koncentrat, usmażoną w kostkę cebulkę, przeciśnięty czosnek i natkę pietruszki i wyrabiamy.
    3. Ryż gotujemy i osadzony dajemy do mięsa mielonego.
    4. Gotowym farszem wypełniamy papryki, wierzch skrapiamy olejem i na każdej papryce układamy plasterek pomidora, plasterek sera i posypujemy delikatnie oregano. Podlewamy bulionem lub wodą.
    5. Papryki zapiekamy ok 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. Można też naczynie przykryć folia aluminiowa i po 20 min zapiekać bez przykrycia.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować