Papryka faszerowana jajkiem

4.5 (152 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie danie, idealna przekąska dla fanów zdrowej żywności. Mniej niż 150 kcal w porcji.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 papryki
    4 jajka
    2 garście mieszanki sałat
    1 por
    1 łyżka majonezu
    1/2 łyżeczki musztardy
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Papryka faszerowana Przekąski

Papryka faszerowana jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj jajka na twardo.
  • 2. Odkrój liście od pora. Pozostałą część pokrój na plasterki.
  • 3. Skrój sałaty w wąskie paski.
  • 4. Schłodzone jajka pokrój w kostkę. Dodaj majonez i musztardę.
  • 5. Do jajek dodaj por i sałaty. Całość zmieszaj, dopraw solą i pieprzem. Farsz gotowy.
  • 6. Paprykę przekrój na połowę i wydrąż z nasion. Napełnij farszem.
    Smacznego!

Porady

Najlepiej smakuje schłodzone. Można udekorować listkami rukoli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz jajeczny Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować