Pappardelle z kurczakiem o nucie truflowej w sosie dyniowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czy można zjeść pyszny obiad przygotowany w zaledwie 15 minut? Oczywiście, że tak i przyznam, że nawet w wersji nieco luksusowej, czyli z ekskluzywnych składników o dobrej jakości.
Warto zrobić sobie taką ekspresową ucztę! Prezentowane danie jest naprawdę rewelacyjne i doskonale nadaje się na jesienne dni, ale i nie tylko. Ależ ono kusi swym niepowtarzalnym aromatem...

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka (podwójna)
    papryka słodka
    sól, pieprz
    1 łyżka masła z białymi truflami
    1 słoiczek kremu/sosu dyniowego (280g)
    Dodatkowo:
    makaron pappardelle
    Opcjonalnie:
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pappardelle z kurczakiem o nucie truflowej w sosie dyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i osuszoną pierś z kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z odrobiną soli, pieprzu oraz słodkiej papryki.
    Mięso podsmażyć na maśle truflowym - do momentu aż będzie delikatnie rumiane.
    W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować makaron - powinien być al dente.
    Do kurczaka dodać krem dyniowy oraz kilka łyżek wody z ugotowanego makaronu.
    Całość wymieszać.
    Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem z kurczakiem i posypać posiekaną natką pietruszki.
    (Makaron można również wmieszać do sosu.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować