Makaron z kurczakiem i boczkiem w sosie śmietanowym

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Proste i szybkie danie z makaronem, przepis Laury Vitale.

  • 30 min

Składniki:

  • dla 2 - 3 osób:
    podwójna pierś z kurczka,
    ok. 4-6 plastrów boczku,
    cebula,
    2-3 ząbki czosnku,
    3/4 szklanki bulionu drobiowego,
    1/2 szklanki kremówki,
    1/2 szklanki startego parmezanu,
    sól, pieprz, przyprawa do drobiu lub ulubione przyprawy do kurczaka, natka pietruszki
    makaron
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Makaron z kurczakiem i boczkiem w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić drobno i usmażyć na chrupko, odstawić, odsączyć. Kurczaka pokroić na kawałki, przesmażyć do zarumienienia, odstawić. Na patelni po kurczaku i boczku usmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodać mięso, zalać bulionem, zredukować płyn do połowy i dodać kremówkę. Wmieszać parmezan i boczek. Poczekać, aż sos zgęstnieje, posypać natką pietruszki i podawać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Drób Kurczak Makaron Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować